hétvégi beavatkozások

2020.05.18. 11:35

Tűzesetek és balesetek is várták a tűzoltókat a hétvégén

20 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében a hétvégén. Az egységek tűzesetek felszámolásában és műszaki mentésekben egyaránt részt vettek. A megyei műveletirányítási központba négyszer érkezett téves jelzés az elmúlt napokban.

Sonline

Péntek este egy körülbelül harminc méteres fa dőlt az úttestre, az elektromos vezetéket megrongálta és forgalmi akadályt képezett Marcaliban, a Páli Endre utcában. A város hivatásos tűzoltói motorfűrésszel eltávolították a fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Szintén péntek este egy bonnyai családi ház udvarán nagy mennyiségű építési törmelék, háztartási hulladék égett. A tűz veszélyeztette a főépületet is. A kaposvári hivatásos és az igali önkéntes tűzoltók eloltották a mintegy ötven négyzetméteres tüzet és az utómunkálatok során hőkamerával átvizsgálták a területet.

Szombat délután Kaposváron, a Vak Bottyán utcában égett körülbelül 150 négyzetméteren a trágya és az összehordott hulladék. A tűz veszélyeztette az erdősávot és a közelben lévő napelemparkot. A lángokat a kaposvári hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal csaknem egy óra alatt oltották el.

Szombat este teljes terjedelmében égett egy körülbelül száz négyzetméter alapterületű családi ház a siófoki Irinyi János utcában. A tűzhöz a város hivatásos tűzoltói vonultak, akik több oldalról támadva, öt vízsugárral oltották el a lángokat. A beavatkozást nehezítette az épületben nagy mennyiségben felhalmozott kommunális hulladék.

Vasárnap este fának csapódott egy személyautó a Táska és Buzsák közötti úton. A helyszínre a marcali hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy embert a mentőkkel közösen kiemeltek a gépkocsiból és áramtalanították a járművet. A sérültet kórházba szállították a mentők. A mentés idejére az érintett útszakaszt teljesen lezárták.

Az elmúlt napokban összesen hét szabadtéri tűz történt a megyében, amely során mintegy 2300 négyzetméter terület égett le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában