bérvita

2020.06.23. 10:12

Dühében rongált az alkalmazott, a főnöke lecsapta

A bérezésen durvult el a vita annyira, hogy az alkalmazott lerúgta a céges autó tükrét, mire a főnöke egyszerűen lecsapta őt. A kialkudott összeg eztán már szóba sem került...

K.G.

Súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy kaposvári cégvezető ellen a Kaposvári Járási Ügyészség, mert az egyik munkavállalóján egy ökölcsapással vett elégtételt. Az alkalmazott már hosszabb ideje dolgozott a vállalkozásnál, ám a vádlott és a sértett között 2020 áprilisában a telephelyen szóváltás alakult ki a munkabér összege miatt.

A dolgozó indulatosan távozott a műhelyből, majd az udvarra kilépve a cég egyik ott parkoló tehergépkocsiján töltötte ki a dühét, és letörte a visszapillantó tükröt. A rongálást a főnöke is látta, ő is indulatba jött, ezért előbb lábon rúgta, majd nagy erővel, ököllel arcon ütötte a férfit, akinek eltört az arccsontja. A Kaposvári Járásbíróság büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban a büntetlen, és a bűncselekmény elkövetését megbánó vádlottat az ügyészi indítvánnyal egyezően 300 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A büntetővégzés jogerőre emelkedett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában