gyors reagálású erők

2020.06.09. 16:59

Fegyvert kerestek a kommandósok Kadarkúton, de nem találtak

Névtelen bejelentésre rohanták le a kommandósok Kovács Andort és családját Kadarkúton.

K. G.

Megbilincselték, a rokonát is az autóból szedték ki. A család arra ébredt reggel 7 órakor, hogy beözönlenek az udvarra a rendőrök. Közben a négyéves kislány sírva fakadt.

– Kinéztem az ablakon, akkor láttam, hogy jön be hozzánk a sok fegyveres – idézte fel a férfi a történteket. – Nem tudtam mire vélni, azt hittem, hogy az utcán keresnek valakit. Kinyitottam az ablakot, erre felszólítottak, hogy igazoljam magam. Amikor mondtam a nevemet, arra utasítottak a TEK-esek, hogy feltartott kézzel menjek ki.

Közben az öccse is ment volna dolgozni, de a rokonokra a dohánybolt előtt fegyvert fogtak a kommandósok, egy 15 éves gyerek előtt. A rendőrök a padlástól a melléképületekig felforgatták a házat, az autókat átkutatták, sőt a szőlőhegyen a hétvégi házakat, s még egy lakókocsit is. Egy órás késéssel közölték, hogy mi volt a gyanú ellene, addig az autóban ültették, fűzte hozzá a férfi. Kiderült, hogy engedély nélküli fegyvert kerestek nála, de nem találtak semmit. Végül aláíratták vele a jegyzőkönyvet.

– Szeretném tisztázni magam, mert alaptalan volt bejelentés, egy régi haragosom tehette – folytatta a férfi. – Fakitermelő vállalkozóként dolgozom, korábban semmi dolgom nem volt a rendőrséggel, a legnagyobb problémám egy parkolási bírság volt. Gondolom, hogy a rendőrök szakszerűen hajtották végre a munkájukat, de kifogásolom, hogy egy alaptalan bejelentésre rögtön ugrottak, és egy órán keresztül bizonytalanságban tartottak minket.

A férfi hozzátette: Kadarkút kisváros, sokan látták a történteket, s máris elindult a pletyka, hogy egy gyilkossági ügybe keveredett. Megkérdeztük az esetről a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatát. Tőlük azt a választ kaptuk, hogy a kaposvári rendőrkapitányság bűnügyi osztálya lőfegyverrel visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást ismeretlen tettessel szemben. A nyomozók – tekintettel arra, információ merült fel, amely szerint a célszemély fegyverrel rendelkezik – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének segítségét kérték az elfogáshoz. A helyszínen tartott házkutatáson a nyomozók lőfegyvert nem találtak. Figyelemmel azonban arra, hogy az eljárás tart, a nyomozás érdekeire tekintettel bővebb tájékoztatást jelenleg nem áll módjukban adni.

A Terrorelhárítási Központ észrevételekkel fordult hírportálunkhoz cikkünk kapcsán, amiket változtatás nélkül közlünk:. cikk címe („Itt a fegyver! Hol a fegyver?”-t játszottak a kommandósok Kadarkúton, de vesztettek) sértő mind a TEK tevékenységére vetítve, mind pedig kollégáimra nézve, akik minden egyes bevetésnél az életüket kockáztatják. A TEK bevetési egységei soha nem tudhatják, hogy pontosan mi fogadja őket a helyszínen, ezért minden elfogást úgy kerül kivitelezésre, – mind az elfogott személy, mind a műveleti állomány biztonsága érdekében – hogy a biztonsági protokollt maximálisan betartják. Sajnálattal vettük tudomásul, hogy Önök a rendvédelmi különleges szerv munkáját játéknak tartják. A TEK egyfajta szolgáltatást nyújt a rendvédelmi szervek részére, amelynek keretén belül a felkérő szerv által megjelölt (fegyveres, vagy felfegyverkezett) személyt, az általuk megjelölt címen elfogják. A TEK nem ellenőrzi az eljárást lefolytató szerv adatainak hitelességét, mivel ez nem feladata. Fentiek tükrében kérjük a cím mielőbbi módosítását, amely egyrészt sértő, másrészt félrevezető. Kérjük továbbá, hogy a cikk utolsó 4 sorát a következőre módosítani szíveskedjenek.

A kért változtatást a Terrorelhárítási Központ Társadalmi Kapcsolatok Osztályának kérésének eleget téve a cikk szövegében elvégeztük. a Szerk.

Képünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában