felelőtlen sofőrök

2020.06.07. 16:50

Két ittas vezetőt fogtak a rendőrök szombat este

A marcali körzeti megbízottak szombat este Somogyzsitfán vontak intézkedés alá egy személygépkocsival közlekedő járművezetőt, akinél az alkoholszonda pozitív eredményt jelzett.

Sonline

Forrás: SMRFK

A rendőrök az intézkedés során megállapították, hogy a sofőr vezetői engedéllyel sem rendelkezik, ezért elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra. Az egyenruhások a 34 éves csákányi lakossal szemben az engedély nélkül vezetés miatt szabálysértési eljárást, az ittas járművezetés miatt pedig büntetőeljárást indítottak.

A balatonkeresztúri körzeti megbízottak ugyanezen a napon este tízkor igazoltattak egy járművezetőt, aki bejelentette, hogy Balatonkeresztúron anyagi káros közúti közlekedési balesetet okozott. A férfival szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott. Az egyenruhások a sofőrt elfogták és előállították a Marcali Rendőrkapitányságra, vezetői engedélyét pedig bevonták. A 37 éves balatonfenyvesi lakossal szemben járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

A Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan, vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában