önkéntes segítség

2020.06.30. 11:20

Négy település biztonságát őrzik a látrányi önkéntes tűzoltók

Immáron minden feltétel adott ahhoz, hogy Látrány Község Önkéntes Életmentő és Tűzoltó Egyesület tűzoltói önállóan is beavatkozzanak a környező településeken.

Sonline

Forrás: katasztrófavédelem

A szervezet Látrány, Visz, Somogybabod és Somogytúr közigazgatási területén a vállalt készenléti időszakban a hivatásos és önkormányzati tűzoltó egységek nélkül, egyedül is végezheti a káresemények felszámolását.

Az önálló beavatkozásra való jogosultság megszerzésének feltétele volt a gyakorlat sikeres teljesítése.

A gyakorlat első feltételezése szerint a művelődési házban tűz ütött ki, ahol két ember bent rekedt. A riasztást követően a beavatkozók a feladatot gyorsan és szakszerűen végezték el. Áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészüléket használva védősugár fedezetével megkezdték az életmentést és az oltást. Az épületben rekedt két sérültet kimentették és eloltották a tüzet. Ezt követően egy közlekedési balesetnél kellett helytállniuk az önkénteseknek, ahol a roncsba szorult sofőrt feszítő-vágó berendezéssel szabadították ki.

Az egyesület tagjai magas színvonalon, sikeresen teljesítették a feladatokat.

A minősítés értékelése során elhangzott: a parancsnok kiválóan irányította a beavatkozó egységet, az önkéntesek pedig példaértékű együttműködésről tettek tanúbizonyságot.

Az oklevél ünnepélyes átadásán részt vett Móring József Attila, országgyűlési képviselő, Bíró Norbert, a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke, dr. Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Wéber Antal tűzoltó dandártábornok, a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója.

Valamennyien kiemelték, hogy az egyesület komoly segítséget jelent a lakosság biztonságérzetének megteremtésében, mi több, közösségformáló és közbiztonságot növelő ereje van. Mindannyian kevés, ámde annál sikeresebb beavatkozásokat kívántak az önkénteseknek.

Somogy megyében a KÖTÉL Egyesület, a szőkedencsi, a nagybajomi, a törökkoppányi és az igali után a hatodik önállóan beavatkozó önkéntes tűzoltó egyesület a látrányi.

 

[embed]http://somogy.katasztrofavedelem.hu/application/uploads/video/videotar/1943.mp4[/embed]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában