ármánykodás

2020.06.05. 10:08

Nőnek adta ki magát a 17 éves kaposvári csaló az interneten

Becsapta a megvezetett férfiakat, tönkretette álmaikat, miközben ellopta adataikat. Mindezt azért, hogy aztán mobiltelefonokat rendeljen, és eladja azokat.

K.G.

A Kaposvári Járási Ügyészség információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás és személyes adattal visszaélés miatt emelt vádat egy 17 éves kaposvári fiatal ellen, aki internetes közösségi oldalakon kicsalt személyes adatokkal rendelt értékes mobiltelefonokat.

Több közösségi oldalon kihívó női képek felhasználásával álprofilokat hozott létre azért, hogy férfiaktól ismerkedési szándékot színlelve kicsalja a személyes adataikat. A megtévesztett férfiak önként adták ki az adataikat. Ezek segítségével a fiatal fiú az egyik mobilszolgáltató webshopjából a legértékesebb, legkeresettebb készülékeket kiválasztva mobiltelefonokat rendelt. A kézbesítéstő futárszolgálat munkatársai előtt több hamis okiratot aláírt, majd a telefonokat eladta. Összesen 8 ember adatait felhasználva rendelt meg 300 ezer és 460 ezer forint közötti értékű készülékeket. A szolgáltatónak végül 600 ezer forintos kárt okozott. Az ügyészség pártfogó felügyelet kirendelése mellett próbára bocsátás alkalmazására tett indítványt a vádlott ellen azzal, hogy a kárt meg kell térítenie a szolgáltatónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában