átverés

2020.07.09. 13:23

A polgármestertől hozott pénzre hivatkozott a tolvaj

A Kaposvári Járásbíróság 3 év 4 hónap fegyházbüntetésre ítélt egy többszörös visszaeső 34 éves férfit, a határozatában megállapítva azt, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

K.G.

A vádlott beállított egy idős emberhez, és a 88 éves, nagyothalló sértettnek azt állította, hogy a polgármester megbízásából hozott pénzt, ehhez azonban fel kell váltania egy 20 ezer forintos bankjegyet. Az idős sértett elővette a neki előző nap kézbesített 93 ezer forintot nyugdíjat tartalmazó borítékot, és felváltotta a 20 ezer forintos bankót. Ezután a borítékot visszatette a szekrénybe. A vádlott ezt megfigyelte, majd a házigazda figyelmét elterelte azzal, hogy kért egy pohár vizet, és amíg az idős ember kiment a konyhába, a távollétében elvette a pénzét.

Az ügyben az elsőfokú bíróság gyorsított eljárásban a vádlottat kifosztás bűntettében találta bűnösnek, melyet a bűncselekmény felismerésére és elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes ember ellen követett el. A Kaposvári Törvényszék a Kaposvári Járásbíróság döntését helybenhagyta, így az jogerőre emelkedett.

Fotónk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában