Minden napra Balaton

2020.07.17. 16:19

Szabálytalanul előző teherautókat büntettek az autópályán

Az előzési tilalom érvényre juttatása volt a fő célja annak az akciónak, amelyet a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályának egységei végeztek az M7-es autópálya somogyi szakaszán.

K.G.

Fotó: H. Szabó Sándor

Az intézkedés elsősorban a nehéz tehergépkocsik előzési tilalmának ellenőrzésére és a követési távolság betartására irányult. Az ellenőrzés alatt a rendőrök szabálytalan előzés miatt összesen 15, többségében külföldi járművezetővel szemben szabtak ki bírságot, míg egyéb közlekedési szabálysértések miatt további 6 esetben büntettek. Felhívják a sofőrök figyelmét arra, hogy tilos előzni az azonos irányú forgalom számára két forgalmi sávval rendelkező autópályán és autóúton 6 óra és 22 óra között a 7500 kilogrammot meghaladó össztömegű tehergépkocsival, vontatóval, valamint pótkocsis járműszerelvénnyel. Előzési tilalom esetén olyan követési távolságot kell tartaniuk, hogy közéjük legalább egy hasonló járműszerelvény biztonságosan besorolhasson.

Fotónk illusztráció!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában