fotók

2020.07.17. 14:44

Szennyezte a talajt a kábelt égető fémkereskedő Kaposváron

Laboratóriumi vizsgálat mutatta ki egy földterület szennyezettségét, melynek alapján a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya környezetkárosítás gyanúja miatt indított eljárást egy 38 éves kaposvári férfi ellen, miután több bejelentés is érkezett, hogy illegális égetés történik egy ipari területen.

K.G.

A férfi 2020 márciusáig egy helyi ipartelep területén hatósági engedély nélkül folytatott fémkereskedést, melyhez a fém alapanyagot kábelkötegek, és egyéb háztartási fémhulladék rendszeres égetésével nyerte. A földtani mintavételezés, majd ezt követően a minták laboratóriumi vizsgálata kimutatta, hogy a földterület az égetés következtében olyan mértékben szennyeződött, hogy a károsodás csak külső beavatkozással állítható vissza. Az egyenruhások a feltételezett elkövetőt a napokban előállították, majd környezetkárosítással gyanúsították meg. A meghallgatását követően őrizetbe vették, és kezdeményezték a bűnügyi felügyelet alá vételét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában