értetlenség a köbön

2020.07.06. 10:01

Talán csak részegen ment a vezetés?

Mindig elkapták részegen vezetve, de semmiből nem tanult. Most végleg kivonnák a forgalomból.

K. G.

A guy with a hard alcoholic intoxication driving a car after a party. A drunk young male with a bottle of beer, driving on a blurred park background. Alcohol violation and illegal driving concept.

A Siófoki Járási Ügyészség ittas járművezetés miatt emelt vádat egy 55 éves budapesti férfi ellen, aki korábbi büntetéseire fittyet hányva részegen ült a volánhoz Ságváron. Sorozatosan ittas vezetésen érték, ezért a Siófoki Járásbíróság 2018 decemberében, és a Pesti Központi Kerületi Bíróság 2019 februárjában és júniusában egyaránt próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte úgy, hogy mindhárom ügyben 4-4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

A férfi nem törődött azzal, hogy háromszorosan felfüggesztett szabadságvesztés, illetve közúti járművezetés tiltásának hatálya alatt áll. 2020 áprilisában Ságváron ismét úgy vezetett, hogy előtte sört és pálinkát fogyasztott. A siófoki rendőrök azonban nem sokkal az elindulása után megállították, majd vér- és vizeletminta vételre a siófoki kórházba vitték. Súlyos fokú ittasságot állapítottak meg nála. Az ügyészség a vádlott ellen végrehajtandó fogházbüntetés és végleges hatályú járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint kérte a három felfüggesztett fogházbüntetés elrendelését is a bíróságtól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában