sikkasztó

2020.08.10. 10:31

Elsikkasztotta a társaság pénzét az ügyvezető

A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős értékre elkövetett sikkasztás és számvitel rendjének megsértése miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki egy gazdasági társaság vezetőjeként nem gondoskodott a cég tevékenységének elszámolásáról, illetve áron alul értékesítette a társaság ingatlanát, majd a kapott pénzt jogtalanul zsebre tette.

K.G.

Forrás: shutterstock

A 45 éves vádlott 2017 szeptemberében vette át a nagyatádi székhelyű kft. vezetését és egy üzletrész vásárlása után a társaság többségi tulajdonosa is lett. A cég ezután még folytatott gazdasági tevékenységet, azonban az ügyvezető a szükséges bizonylatokat a könyvelőnek nem adta át, valamint nem készítette el és nem tette közzé a cég beszámolóját, így a kft. vagyoni helyzetének áttekintését meghiúsította.

Később lényegesen a forgalmi értéke alatt adta el a kft. telephelyéül szolgáló, majdnem 87 millió forint értékű ingatlant, amikor azon 10 millió forintért adott túl. A sértett gazdasági társaság azonban ehhez az összeghez sem jutott hozzá, mivel azt a nő a cég számlájáról az utalást követő napokban készpénzben felvette és saját céljaira fordította. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést és vagyonelkobzást indítványozott ellene.

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában