összesítő

2020.08.24. 14:42

Szinte óránként akadt dolguk a tűzoltóknak a hosszú hétvégén

Az elmúlt négy napon összesen 37 esetben riasztották a Somogy megyei tűzoltókat.

Sonline

Többek között közlekedései balesetek, faeltávolítások, szabadtéri-és gépjárműtüzek miatt volt szükség az egységek beavatkozására. A hosszú hétvégén kilenc téves jelzés érkezett a megyei műveletirányítási központba.

Csütörtökön lesodródott az útról és árokba hajtott egy utánfutót vontató személygépkocsi Törökkoppány határában, a Szorosad felé vezető úton. A helyi önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd csörlő segítségével kivontatták a vízelvezetőből.

Segesden, a csütörtök délelőtti órákban egy permetező gép borult az oldalára. A tartályában lévő gyomirtószer-oldat az út menti árokba folyt. A nagyatádi hivatásos és a segesdi önkéntes tűzoltók vonultak a helyszínre, akik közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. A kiérkező katasztrófavédelmi mobil labor mintát vett és azonosította az anyagot. A munkálatokat a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A járműben csak a sofőr utazott, aki saját erejéből ki tudott szállni.

Péntek délután egymásba rohant két személyautó Balatonbogláron, a Klapka utca és a Gyep utca kereszteződésében. A helyszínre a város önkormányzati tűzoltói vonultak, akik áramtalanították a járműveket. Az ütközés következtében az út menti korlát elmei közé szorult az egyik autó, amelyet az egység kéziszerszámokkal kiszabadított. Az autók utasai közül egy személy sérült meg a balesetben.

Nem sokkal később szintén összeütközött két személyautó Somogyfajszon, a Petőfi Sándor utcában. A ütközés következtében az egyik jármű az árokba csapódott. Az összetört autók forgalmi akadályt okoztak, a műszaki mentést a marcali hivatásos tűzoltók végezték. A balesetben az egyik utas könnyebben megsérült.

Baleset történt péntek délután Vízvár belterületén is. A Dózsa György utcában a vasúti átjáró sorompójának, majd egy korlátnak ütközött egy autó. A járműben ketten utaztak, egyikük sem sérült meg. A barcsi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Szombaton két gépkocsi karambolozott Fonyódon. Az ütközés következtében az egyik autó árokba hajtott, a másik a kereszteződésben állt meg. A balatonboglári önkormányzati és a fonyódi önkéntes tűzoltók áramtalanították a járműveket, amelyekben összesen négyen utaztak, csak a sofőrök sérültek meg.

Lábodon, az Ady Endre utcában egy körülbelül húsz méter magas fa veszélyesen megdőlt és az egyik ága lehasadt, szombat délután. A fa veszélyeztette a közelben található épületet és a gyalogos forgalmat is. A nagyatádi hivatásos és a helyi önkéntes tűzoltók magasból mentő segítségével, motorfűrésszel ledarabolták, majd eltávolították a fát.

Siófokon egy autó motor- és utastere égett szombat este. A járműben hárman utaztak, mindenki időben ki tudott szállni, senki sem sérült meg. A város hivatásos tűzoltói áramtalanították az autót és két vízsugárral eloltották a tüzet. Az egység a gépkocsit letolta az úttestről és a forgalmi akadályt megszüntette.

Vasárnap délelőtt egy személygépkocsi gyulladt ki Kaposvár külterületén, Fészerlak puszta térségében. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltói vonultak, akik egy vízsugárral rövid időn belül eloltották a lángokat, majd visszahűtötték a felforrósodott alkatrészeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában