népvándorlás - videóval

2020.09.09. 09:41

Lengyel autóval, ukrán férfi szír és palesztin migránsokat csempészett Somogyban

Öt illegális migránst szállított Balatonszárszónál.

Sonline

Bihács, 2019. december 9. Migráns férfiak az északnyugat-boszniai Bihácshoz közeli vucjaki befogadótáborban 2019. december 8-án. A sátortáborban a hideg és a havazás ellenére továbbra is mintegy 500-600-an tartózkodnak. A tábort várhatóan a napokban felszámolják, az Európai Unió jóléti államaiba igyekvõket Bosznia-Hercegovina több befogadóközpontjában osztják el. MTI/AP/Kemal Softic

Forrás: MTI / AP / Kemal Softic

Fotó: Kemal Softic

Az M7-es autópálya balatonszárszói lehajtójának közelében a rendőrök 2020. szeptember 8-án 23 óra körül – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának információi alapján – vontak intézkedés alá egy lengyel honosságú gépkocsit. Az ukrán nemzetiségű járművezető a helyszínről megpróbált gyalogosan elmenekülni, azonban rövid időn belül elfogták és előállították.

A sofőrön kívül a járműben öt külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem a magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A magukat szír és palesztin állampolgárnak valló férfiak és egy nő jogellenesen jutottak be Magyarország területére, velük szemben az intézkedések folyamatban vannak.

Az ukrán járművezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indítanak eljárást a rendőrök.

 

Képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában