nevelés

2020.09.30. 11:20

Pornófilmet nézett a gyermekével a gadányi férfi

A Marcali Járásbíróság egy 58 éves gadányi férfi felelősségét állapította meg kiskorú veszélyeztetése, testi sértés és hamis magánokirat felhasználása miatt.

K.G.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tero Vesalainen

A férfinak 2009-ben gyermeke született, de a kisfiúval már óvodás korában sok magatartási probléma merült fel. A gyerek trágár, szexuális tartalmú kijelentéseket tett, de az apa azonban nem működött közre az óvodával a helyzet megoldása érdekében. A fiú 2016-tól iskolás lett, ettől kezdve magatartási problémái súlyosodtak: saját, társai és tanárai testi épségét veszélyeztette, másokat szidalmazott, írni, olvasni nem tanult meg. Gyakran mosdatlanul ment iskolába.

Az apa a gyerekkel otthonukban trágárul, kiabálva beszélt, ezért a kiskorú az így tanult szóhasználatot alkalmazta a pedagógusokkal szemben. A férfi a fiát bántalmazta is, valamint bukósisak nélkül szállította motorkerékpárján, vele együtt pornófilmet nézett, és beszámolt neki az élettársával folytatott nemi életéről. A gyermekjóléti szakemberek segítségét az apa nem fogadta el, így a sértettet állami gondozásba vették. A vádlottnak 2017-ben újabb gyermeke született, akit az élettársa korábbi kapcsolatából született kiskorú gyermekével együtt, saját háztartásában nevelt. Mind a gyermekeket, mind jelenlétükben az élettársát többször megverte, a gyerekek higiéniájáról és ruházatáról nem gondoskodott. A vádlott jelenleg is 5 éves fegyházbüntetését tölti testi sértés miatt, és már 9-szer volt büntetve. Most a bíróság 6 év fegyházbüntetésre ítélte kiskorú veszélyeztetéséért, és egy korábbi felfüggesztett börtönbüntetése letöltését is elrendelték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában