képek

2020.09.21. 12:41

Sok szabadtéri tűzhöz riasztották a tűzoltókat a hétvégén

A hétvége folyamán összesen 22 alkalommal riasztották a tűzoltókat Somogy megyében, ebből öt jelzés tévesnek bizonyult.

Sonline

Döntően közlekedési balesetek és szabadtéri tüzek határozták meg az elmúlt három nap tűzoltói beavatkozásait.

Pénteken karambolozott két személygépkocsi az M7-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, Zamárdi térségében. A balesetnél a siófoki hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentést, akik áramtalanították az egyik járművet és közreműködtek a forgalmi akadály megszüntetésében. Az autókban hárman utaztak, egy utas könnyebben megsérült.

Körülbelül harminc négyzetméteren égett a fahulladék és az aljnövényzet Balatonendréden, pénteken a délutáni órákban. A siófoki hivatásos tűzoltók egy vízsugárral rövid idő alatt eloltották a lángokat és megakadályozták, hogy a tűz a közelben lévő kukoricatáblára átterjedjen.

Szombaton egy csaknem tizenöt méter magas fa dőlt a bicikli útra Barcson, elzárva az utat a kerékpárosok elől. A helyi hivatásos tűzoltók motorfűrésszel, rövid idő alatt feldarabolták a kidőlt fát és megszüntették a forgalmi akadályt.

Törökkoppány külterületén, egy hektáron égett a tarló, a tűz veszélyt jelentett a közeli lakóházakra is. A tabi önkormányzati és a törökkoppányi önkéntes tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal még időben akadályozták meg a lángok továbbterjedését és oltották el a tüzet.

Fotó: Barcs HTP, Tab ÖTP, Marcali HTP

Frontálisan összeütközött két gépjármű Kelevíz térségében, a 68-as főút Vörösmarty utcai szakaszán, szombat kora délután. Az egyik jármű elfoglalta a fél útpályát. A marcali hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat, valamint kiemeltek egy utast az egyik kocsiból. Két embert a mentők kórházba szállítottak.

A vasárnap reggeli órákban, egy Ádándhoz közeli tanyán istállótrágya izzott és füstölt. A siófoki hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal eloltották a tüzet, közben pedig egy munkagép megbontotta a rakatot, hogy az egység hozzáférjen a még izzó részekhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában