videó!

2020.10.27. 09:26

Videón mutatjuk hogy rabolt ki egy kaposvári dohányboltot a késes férfi

A Kaposvári Járási Ügyészség fegyveres rablás miatt emelt vádat azzal a 20 éves férfival és 35 éves társával szemben, akik késsel raboltak ki egy dohányboltot Kaposváron.

Sonline

A két vádlott véletlenül futott össze Kaposvár központjában, ahol beszélgetni kezdtek, majd egyikük felvetette, hogy rablás útján kellene pénzt szerezniük. Első ötletük egy közeli ékszerüzlet kirablása volt, azonban azt kockázatosnak ítélték, ezért végül egy dohánybolt mellett döntöttek.

Az idősebb vádlott ezután egy környéken tartózkodó férfitől – aki nem tudott arról, hogy azt mire szánják – kölcsön kért egy kést. A két férfi ezután megállapodott abban, hogy a fiatalabb vádlott fogja végrehajtani a rablást, míg társa egy közeli parkban fogja várni.

A fiatalabb férfi ezután bement a dohányboltba, ahol a kést az eladóra szegezve, felszólította a bevétel átadására. A sértett először vonakodva visszakérdezett, de amikor a vádlott egyre erőszakosabban, a sértett megölésével fenyegetőzve követelte a pénzt, a kasszához ment, és átadta annak tartalmát, így a vádlott 120 ezer forint körüli összeget zsákmányolt.

A két férfi megállapodott abban, hogy a rablás elkövetése után hol fognak találkozni, azonban a fiatalabb vádlott hiába várta a társát, akit a kaposvári nyomozók a bűncselekmény elkövetésétől számítva 10 percen belül elfogták, mivel a sértett az elkövető távozása után azonnal értesítette a rendőrséget. A fiatalabb férfinek még volt annyi ideje, hogy a rabolt pénzből néhány ruhaneműt vásároljon magának, de néhány órán belül a biztonsági kamera felvételeinek köszönhetően őt is őrizetbe vették. A gyors rendőri intézkedés következtében a dohánybolt kárának több mint fele végül megtérült.

Az ügyészség ezután indítványt tett a vádlottak letartóztatására, melyet a bíróság elrendelt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában mindkét – jelenleg is letartóztatásban lévő – vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt azzal, hogy amennyiben az előkészítő ülésen a bűncselekmény elkövetését beismerik, a bíróság a fegyház tartamát a fiatalabb férfival szemben 6 évben, míg börtönviselt társával szemben 10 évben állapítsa meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában