területi revízió

2020.10.08. 10:54

Germán testvéreink csapkodták be egymást magyar ingatlanokkal

Furmányos trükkökkel vett rá német állapolgárokat egy holland férfi és magyar neje, hogy adjanak nekik pénzt ingatlanokra, mely sokszor nem is voltak eladóak.

Sonline

A Marcali Járási Ügyészség nagyobb kárt okozó folytatólagosan elkövetett csalások miatt emelt vádat azzal a 31 éves holland férfival és 23 éves magyar élettársával szemben, akik több millió forintot csaltak ki német sértettektől magyarországi ingatlanok megvételének ígéretével.

 

A holland férfi 2017 évtől kezdődően végrehajtás alatt álló magyar ingatlanokat kínált megvételre egy német internetes portálon. A vádlott hirdetésére két német sértett jelentkezett, akik egy Lengyeltótiban található ingatlant szerettek volna megvenni, ezért a kialkudott közel 3 millió forintos vételárat átutalták a férfi magyar élettársának bankszámlájára. A nő ekkor ugyan formálisan regisztrált az árverésen, de az ingatlanra nem licitáltak, annak megszerzése érdekében egyik vádlott sem tett semmit, és ez nem is állt szándékukban.

A holland férfi ezután egy Somogyszentpálon és Balatonmáriafürdőn található ingatlant ajánlott megvételre a sértetteknek, akik emiatt további 2 millió forintot utaltak át a vádlottnak. A vádlott azonban a pénzt saját megélhetésükre fordította, így a sértetteknek összesen 5 millió forint kárt okozott.

 

A vádlott ezt követően egy másik német férfit is tévedésbe ejtett, akinek részletvételre ajánlott fel egy somogydöröcskei ingatlant. A sértett ki is fizetett közel 2 millió forintot, azonban a vádlott különböző indokokra hivatkozva azt állította, hogy az adásvétel meghiúsult. A férfi ezután egy olyan gamási ingatlan megvásárlására vett át 650.000,-Ft-ot, amit a tulajdonosok nem is akartak értékesíteni, majd egy koppányszántói lakóházra is kifizettetett majd 1 millió forintot sértettel, akinek ilyen módon 3,5 millió forint kárt okozott.

 

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a holland férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés és közügyektől eltiltás, míg élettársával szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában