vizi tűz

2020.10.01. 18:57

Teljesen kiégett egy motoros hajó Balatonfenyvesen

Vélhetően elektromos zárlat okozhatta azt a tüzet, mely csütörtök délután csapott fel a balatonfenyvesi kikötő egy ott horgonyzó hajóján.

Sonline

Orbán Zoltán a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság sajtósztályának vezetője kérdésünkre elmondta, hogy vélhetően elektromos zárlat miatt keletkezett tűz egy 4-5 méter hosszúságú motorcsónak fedélzetén. Az elspdleges vélemények alapján az idegenkezűséget kizárták.

Óvári Timót, a Somogy Megyei Katasztrófavédelem sajtószóvivője megerősítette az információt, de hangsúlyozta a tűz keletkezésének pontos körülményeit a későbbiekben egy tűzvizsgálattal határozzák meg hivatalosan.

Szemtanúk beszámolója szerint, a lángok pillanatok alatt felcsaptak a motorcsónakon, és a tűz a mellette álló hajókra is átterjedt.

Varga Bálint, a Balatonfenyvesi Kikötő vezetőjének elmondása szerint, a motorcsónak melletti két másik hajó csak minimális mértékben sérült meg, kollégái a lehető legrövidebb idő belül bizotnságba helyezték a többi hajót, így a tűz nem tudott tovább terjedni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában