lopás

2020.10.20. 14:04

Tipp alapján lopták el a kocsikat a szervizből

A Kaposvári Járási Ügyészség lopás és más bűncselekmények miatt emelt vádat két férfi ellen, akik közül az egyik olyan információt kapott, hogy egy siófoki autókereskedés udvarán a szervizes autókban hagyják az indítókulcsokat, így onnan két nap alatt két gépkocsit is elkötött.

K.G.

A férfi 2020 áprilisában a hajnali órákban érkezett érdi tartózkodási helyéről a siófoki kereskedéshez terepszemlét tartani. Miután meggyőződött arról, hogy valóban a kocsikban vannak a kulcsok, kiválasztott egy 4,7 millió forint értékű kisteherautót, amit később el akart adni. A kereskedés kapuját rögzítő lakatot a nála lévő erővágóval levágta, majd a lopott járművel az M7-es autópályán Budapest felé elhajtott. A hibás gépkocsi azonban lassulni kezdett, ezért egy pihenőhelyen hátra kellett hagynia.

Másnap hajnalban visszatért Siófokra, ekkor már az ismerősét is magával vitte segítségül. Másodszor egy 5 millió forintot érő kocsit hozott el, amit Érden próbált meg elrejteni, de a somogyi rendőrök még aznap lefoglalták az autót. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a letartóztatásban lévő érdi férfi ellen 4 év börtönbüntetést kért, ha az előkészítő ülésen beismerő vallomást tesz, és lemond a bírósági tárgyalásról. Társát felfüggesztett börtönre ítéltetnék az indítvány szerint.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában