fotók

2020.10.30. 09:15

Vádat emeltek a kaposvári ámokfutó ellen

Közúti veszélyeztetés miatt emeltek vádat egy büntetett előéletű 37 éves férfi ellen, aki a rendőrök elől hosszasan menekült az autójával, miközben veszélyhelyzeteket idézett elő Kaposvár belvárosában.

K.G.

A vádlott érvényes jogosítvány nélkül 2020 áprilisában a Füredi csomópontban nem a megfelelő sávot használta kanyarodásra. A szabálytalanságot látták a közelben tartózkodó rendőrök, és szirénázva utána eredtek. A sofőr azonban gyorsított és a Berzsenyi utca felé menekülni kezdett. A több sávos út melletti kerékpárútra hajtott fel, majd a kerékpárosokat kerülgetve tért vissza a főútra. Sikerült a piros jelzésnél várakozó autósok elé kerülnie, majd 90-100 km/óra sebességgel haladt tovább. A Berzsenyi utcából a Kontrássy utcán keresztül a belváros szűk és forgalmas utcái felé vette az irányt, a Bethlen téri körforgalomba balról hajtott be, amivel több kocsit hirtelen megállásra, illetve kitérésre kényszerített.

Ezután a Honvéd utcai lámpás kereszteződésben a záróvonalat átlépve előzött, Dombóvár felé menekült. Az erős forgalomban a járőrök szem elől tévesztették a férfit, ezért utasával együtt kocsiját egy kertvárosi részen hátra hagyva gyalog menekült tovább, de még aznap este előállították a kaposvári rendőrök. Érdekesség, hogy az eset után pénzhamisításért is letartóztatták, míg korábban kábítószer birtoklása miatt ítélték el, és az utóbbi két évben négyszer vonták felelősségre közlekedési kihágásokért. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását javasolta ellene, és azt, hogy tiltsák el a járművezetéstől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában