betörő

2020.11.06. 12:15

Alighogy szabadult, fosztogatni indult

Gyorsított eljárásban állította bíróság elé a Siófoki Járási Ügyészség azt a férfit, aki idén nyáron több balatonföldvári nyaralót is feltört. Portyái során élelmiszereket és használati cikkeket zsákmányolt.

Sonline

Nyaralókat fosztogatott nyáron egy 63 éves férfi, akinek most a bíróság előtt kell felelnie tettéért. A vádirat szerint a büntetett előéletű férfi májusban szabadult a börtönből sorozatjelleggel elkövetett bűncselekmények miatt. Ahogy szabadlábra került feltört egy nyaralót Balatonföldváron.

Ezt követően már nem csak a városban, de Balatonszárszón is garázdálkodott. Ott hét nyaralóba hatolt be, jellemzően az ablakot vagy az ajtót befeszítve. De olyan is előfordult, hogy kivágta a szúnyoghálót, esetleg a nyitva felejtett surrant be.

Portyái során élelmiszereket és szeszes italokat lovasított meg, 3 és 38 ezer forint közötti értékben, ám a behatolás módszerével ennél jóval magasabb károkat okozott.

A vádlottat végül a siófoki nyomozók augusztusában kapcsolták le, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását.

A Siófoki Járásbíróság hétfőn tárgyalta a különös visszaesőnek minősülő vádlott ügyét. Az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek, ezért 2 év börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában