bántalmazás

2020.11.10. 13:16

Gumipapuccsal ütötte a siket kislányt egy lakócsai férfi

A Barcsi Járásbíróság kapcsolati erőszak és kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt állapította meg egy 32 éves lakócsai férfi felelősségét.

K.G.

A vádlottnak az élettársától három gyermeke született, de velük egy háztartásban élt továbbá a párjának egy 3 éves, siket, beszélni nem tudó, szellemi fogyatékos lánya is. A férfi nem fogadta el a kislány egészségi állapotát és azt a tényt, hogy nem az ő gyermeke. 2019. szeptember eleje és decembere között a vádlott a lakócsai otthonukban rendszeresen bántalmazta élettársát és nevelt gyermekét. A nőt fa seprűnyéllel fejen ütötte, tenyérrel arcon csapta, a fejét nekilökte az ajtónak, illetve többször becsületsértő módon gyalázta, megalázta.

Nevelt lányát egyszer egy 41-es méretű gumipapucsával ütlegelte, az ágyába dobta, illetve bántalmazta, ezzel a sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okozott. Rendszeresen előfordult továbbá, hogy a férfi a kislányt mások jelenlétében fogyatékosnak és bolondnak nevezte. A bíróság a vádlottra 5 év börtönbüntetést szabott ki, valamint 5 évre eltiltotta a közügyektől és olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében kiskorú gyermek nevelését, felügyeletét látná el. Az elsőfokú bíróság ítéletét az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője azonban enyhítésért fellebbezett, így a határozat nem emelkedett jogerőre.

Fotónk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában