Gyilkosság volt a kettős tűzhalál, a tettes kiadatását kérik Izraeltől

Lezárult a sokáig a nyilvánosság kizárásával folytatott nyomozás a Csokonai Vitéz Mihály utcai kettős tűzhalál ügyében. A Somogy Megyei Főügyészség csütörtökön sajtótájékoztatót tartott a végeredményről, és tettek néhány meglepő megállapítást.

Kovács Gábor

Az egész várost megrázta a tragédia, amikor tavalyelőtt októberben egy egyetemista lány és édesanyja holttestére bukkantak egy kiégett negyedik emeleti lakásban. A hatósági eljárás vontatottan haladt, miközben a tűz kitörésekor a lakásban tartózkodó külföldi férfi elhagyta az országot. Azóta jelentős fordulatot vett az ügy, erről adott tájékoztatást az ügyészség.

– Az akkor Frankfurtban élő, 31 éves izraeli, de palesztin származású férfi 2018 februárjában, Németországban ismerkedett meg a 21 éves kaposvári lánnyal, aki egyetemi tanulmányai alatt egy szemesztert töltött külföldön – mondta Mónok Andrea, a Somogy megyei Főügyészség sajtószóvivő-helyettese. – Kapcsolatuk hamar komolyra fordult, a férfi a fiatal lányt a családjának is bemutatta Izraelben. 2018 októberében többször tartózkodott barátnőjével és édesanyjával a kaposvári albérletükben, de az anya nem nézte jó szemmel a kapcsolatot, mert a férfi féltékenysége miatt el akarta érni, hogy a lány ne találkozzon más férfiakkal a felügyelete nélkül.

A férfi agresszív viselkedése miatt a lány szakított vele, de másnap kibékültek. Hajnalban a vádlott felkelt a barátnője mellől, átment a másik szobában alvó édesanyához, akinek egy puha anyaggal befogta orr- és szájnyílását. Az asszony pár perc múlva megfulladt. A vádlott ezután meggyújtotta az ágyat, majd visszament a még mindig alvó lányhoz, akit hasonló módon fojtott meg. Ebben a szobában is több helyen tüzet okozott, majd az erkélyéről segítségért kiabált, mintha ő is a tűz áldozata lenne. A férfi egy napig állt kórházi kezelés alatt, de másnap autóval Belgrádba, majd onnan repülőgéppel Izraelbe utazott. Még azelőtt, hogy a szakértői vizsgálatok eredménye alapján kiderülhetett volna az igazság.

 

Távollétében is elítélhetik

 

Nasra Tawfiq ellen belföldi, majd nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki, a lakóhelye azóta sem ismert. Információink szerint Izraelben tartózkodik, és izraeli igazságügyi hatóságoknál kezdeményezték a kiadatási eljárást, amely jelenleg is zajlik. A Somogy Megyei Főügyészség a vádlottat távollévő terheltté nyilvánította. Ellene a távollétében indulhat bírósági tárgyalás a Kaposvári Törvényszéken. Több emberen elkövetett emberölés és közveszély okozás miatt életfogytiglanra is ítélhetik, de távollétében nem kaphat ilyen büntetést a törvény szerint.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában