videó!

2020.12.07. 16:45

Ismét a magasból buktatták le a vagánykodó somogyi sofőröket

Újra levegőbe emelkedett a rendőrségi drón, mert összehangolt akciót tartottak a rendőrök Kaposváron és vonzáskörzetében.

K. G.

Összesen 38 szabálysértővel szemben léptek fel. A szabályszegők hatékonyabb kiszűrése érdekében az egyenruhások nem csak civil autókkal, hanem drónnal is ellenőrzik a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat. A drón biztonságos távolságból és helyzetből készít kiváló minőségű videófelvételeket forgalmi szituációkról, szabályszegésekről. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei legutóbb a megyeszékhely és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan.

Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék a forgalomból a többi közlekedőt veszélybe sodró, illetve hátrányt okozó szabálytalanságokat elkövető autósokat. A rendőröknek többek között gyorshajtás, tilos jelzésen áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt összesen 38 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést nyolc civil gépkocsi, két járőrautó és egy drón segítette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában