rendőrkézen

2020.12.02. 08:43

Milliókat kaparintottak meg a kaposvári unokázós csalók

Hárommillió forintot csalt ki egy idős asszonytól egy 45 éves férfi, ezért ellene a Kaposvári Járási Ügyészség a bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás miatt emelt vádat.

K.G.

Fotó: Illusztráció!

A férfinek a nyomozás során ismeretlenül maradt társai a 71 éves sértettet 2019 decemberében kora este a kaposvári otthonában hívták fel egy brit telefonszámról úgy, hogy egyikük magát az idős asszony unokájának adta ki. A beszélgetésben arra hivatkozva csaltak ki pénzt a sértettől, hogy az unoka autóbalesetet okozott, és 3 millió forintra van szüksége sürgősen ahhoz, hogy a másik autós ne tegyen ellene feljelentést, illetve ne bántalmazzák ott a helyszínen.

A sértett meggyőzése érdekében egy nő is átvette a telefont az állítva, hogy nekik okozott balesetet az unoka, és nyomatékosan követelte nem létező káruk megtérítését is. A magát az unoka barátjának kiadó férfi a telefonhívás idején már ott várakozott a sértett házánál, majd miután társai letették a telefont, az idős sértett abban a hiszemben hívta be a lakásába, hogy el fogja elvinni a pénzt a baleset helyszínére. A férfi a lakásban átadta a mobilját az idős nőnek, melyen ekkor újra a magát unokának kiadó elkövető jelentkezett, és sürgette, hogy minél előbb adja át a készpénzt ismerősének. A pénzt megkapta a vádlott, majd sietősen távozott az autójával.

A vádlottat a kaposvári rendőrök az eset másnapján azonosították és elfogták, majd az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte a férfi letartóztatását. A férfi tagadott, ezért a társait nem sikerült felderíteni. Az ügyészség azt indítványozta, hogy amennyiben az előkészítő ülésen beismeri tettét, 4 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje a Kaposvári Járásbíróság a többszörösen büntetett előéletű férfit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában