veszélyes játék

2021.01.21. 11:13

Elítélte a bíróság a büntetőfékező sofőrt

Jogerősen egy év nyolc hónap szabadságvesztést szabott ki a Kaposvári Járásbíróság a büntetőfékező bolhói autósra. A szabadságvesztés végrehajtását a bíróság 3 év próbaidőre függesztette fel, s az 54 éves férfi négy évig nem ülhet a volán mögé.

Sonline

Az ítélet tényállása szerint a vádlott két éve nyáron a Nagybajom-Kaposvár közötti útszakaszon közlekedett, amikor a forgalomlassító szigetet bal oldalról kerülte meg. A szintén az úton közlekedő sértett fényszórójának felvillantásával hívta fel a figyelmét, a szabálytalanságra. De nem ez volt az egyetlen, amit elkövetetett, ugyanis nem az út vonalvezetésének megfelelően haladt. S, ha ez még nem lett volna elegendő a bolhói sofőr alkalmanként fékezte a járművét, majd gépkocsiját hirtelen a sértett elé kormányozta, őt ezzel intenzív fékezésre majd megállásra kényszerítve. Ezt követően a járművekből mindketten kiszálltak, a vádlott gázspray-vel a sértett felé fújt, majd járműveikbe visszaszálltak. Ekkor a vádlott a terelővonalat átlépve a sértettet megközelítette, az ablakon kinyúlva egy fa eszközzel járművének ajtaját megütötte.

Egy másik esetben a férfi Mernyeszentmiklós területéről kiérve – egy sikertelen előzési kísérletet követően – gépkocsijával szándékosan egy BMW típusú személygépkocsinak ütközött. Ennek hatására az azt vezető sértett testi épsége is veszélybe került. A vádlott szándékosan nem tartott megfelelő követési távolságot, járművét nem fékezte le időben.

A Kaposvári Törvényszék az ítéletet a 2021. január 20-án megtartott nyilvános ülésen jogerőre emelte.

A Kaposvári Járásbíróság 1 év 8 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki egy 54 éves bolhói férfival szemben közúti veszélyeztetés bűntette, garázdaság és rongálás vétsége miatt. A bíróság a szabadságvesztés végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette, a vádlottat 4 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában