nagyatád

2021.01.25. 13:49

Kilógott a lopott bicikli az autóból

A rendőrök vasárnap este Nagyatádon ellenőriztek egy autóval utazó férfit, miután észrevették, hogy a kocsi csomagteréből egy kerék lóg ki.

K.G.

Fotó: Illusztráció!

A járőrök felismerték a biciklit, amit egy héttel korábban, az akkor még ismeretlen elkövető az éj leple alatt vitt el egy társasház lépcsőházából. A kerékpárt autóval szállító 34 éves helyi férfit elfogták és előállították a nagyatádi rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók lopás vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Az eset kapcsán a bűncselekmények megelőzése érdekében vagyonvédelmi tanácsokat tett közzé a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság.

Arra kérik a bringásokat, hogy a megbízhatóság miatt inkább egyszer vegyenek minőségi zárat, mint kétszer kerékpárt. Stabil tárgyhoz kell lakatolni a kerékpárt, a vázat és a hátsó kereket egyszerre rögzítve.Aki hosszabb időre hagyja magára a kerékpárt, válasszon a forgalmas, jól kivilágított, közterületi kamera által is belátott lehetőségek közül. A kerékpárokat célszerű regisztráltni a BikeSafe program keretében, melyet a rendőrség díjmentesen végez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában