törvénytelen behajtás

2021.01.25. 10:27

Önbíráskodással akarta visszaszerezni pénzét a siófoki férfi

Önbíráskodással vádolnak egy 51 éves siófoki férfit, aki az ismerőse által egy építési vállalkozónak átutalt pénzt próbálta meg erőszakosan visszaszerezni.

K.G.

A férfi egyik ismerőse házának felújításában segédkezett, 2020 májusában részt vett új nyílászárók megrendelésében is. Az építési vállalkozó nyílászárók forgalmazásával foglalkozó cége azonban a vállalt határidőre nem szállította le az építőanyagokat, sőt az is bebizonyosodott, hogy a cégvezető nem utalta el a gyártással foglakozó vállalkozásnak a vádlott ismerőse által befizetett 800 ezer forintos előleget.

Az építtető jó ideig nem tudta elérni a vállalkozót, ám 2020 szeptemberében látta, hogy a férfi a cég bemutató termében van, ezért értesítette a barátját, hogy segítsen. A vádlott a helyszínen megjelenve indulatosan számon kérte a sértettet az összeg hollétéről, majd amikor a cégvezető nyugtatni próbálta, előbb a sértett kezére csukta a laptopját, majd a férfit a nyakánál fogva a falhoz szorította és közölte, hogy addig nem megy el, amíg az egyébként jogos követelését vissza nem fizetik.

A sértettnek végül sikerült a vádlottat az üzletben lévő kanapé felé terelni, azonban a vádlott itt ülve is folyamatosan szorította a sértett térdét, illetve többször, kis erővel meglökte a férfi homlokát azért, hogy a követelésének érvényt szerezzen. Végül a helyszínre érkező siófoki rendőrök vetettek véget a jelenetnek. A sértett a bántalmazástól könnyű sérüléseket szenvedett. Bár a vádlott ugyan jogos követelés érdekében lépett fel, azonban annak teljesítését erőszakos módon akarta kikényszeríteni, ezért a Siófoki Járási Ügyészség a férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában