illegális bevándorlók

2021.02.26. 18:21

Három migránst fogtak el pénteken Somogyban

A hattárrendészet munkatársainak ma is akadt bőven dolga, hiszen napközben három illegális bevándorlót fogtak el a megyében.

Sonline

Illegális bevándorlók a Pazarkule határátkelőhöz mennek, hogy átlépjék a török-görög határt a törökországi Edirne térségében 2020. március 4-én.

Forrás: MTI/EPA

Fotó: Sedat Suna

A délelőtti órákban Gyékényesnél, egy Horvátország irányából belépő tehervonat átkutatása során a rendőrök három külföldit találtak.

A magukat pakisztáni és afgán állampolgárnak valló csoport tagjai jogellenesen, a szerelvényen megbújva kíséreltek meg az ország területére bejutni, közölte szerkesztőségünkkel a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálata. A vonaton megbújó férfiak vasúti kocsi ponyváját kivágva jutottak fel a szerelvényre. Ügyelve arra, hogy ne keltesenek feltűnést, a ponyvát belülről visszaragasztották, és elbújtak a raktérben.

Az illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, elszámoltatásuk folyamatban van.

Ezen a héten már negyedjére intézkedtek az egyenruhások illegális bevándorlókkal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában