késelés

2021.03.17. 08:08

A vita hevében előkerült egy tőrkés is

Az élettársak közti vita olyannyira eldurvult, hogy a fiatal nő végül egy tőrkéssel szúrta meg párját. Rögtön ezután segítséget is hívott, most a Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt ellene vádat.

Sonline

A vádirat szerint a vádlott, egy 29 éves nő és élettársa tavaly augusztusban Siófok közeli lakásuk konyhájában kezdtek veszekedni. Nemsokára dulakodtak is, miután a férfi szidalmazta a nő családját.

Később már a lakás egyik szobájában folytatták a szócsatát és a lökdösődést, de egy ponton a férfi elkezdte használtai tárgyakkal dobálni a nőt.

Amikor a sértett azt hihetette, a nő lehiggadt, mert már nem vitatkoztak, a nő hirtelen kivett egy 16,5 centiméteres tőrkést a táskájából és mellkason szúrta párját. A vádlott ezután rögtön lehiggadt, és párja segítségére sietett, majd amikor látta, hogy az általa okozott szúrt seb vérzik, értesítette a mentőket is.

A sértettnek a támadás következtében nyolc napon belül gyógyuló, könnyű sérülése keletkezett, mivel a szúrás a mellüreget nem nyitotta meg, azonban az elkövetés eszköze, a szúrás ereje és iránya miatt fennállt a reális lehetősége annak, hogy a vádlott közvetett életveszéllyel járó sérülést okozzon a férfinak.

A Somogy Megyei Főügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekmény elkövetését beismerő és megbánó vádlottal szemben – akinek a sértett is megbocsátott – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.

Fotók: Ügyészség

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában