fotók

2021.03.04. 15:12

Veszélyes hulladékot égettek és dobtak ki az út mellé

A Nagyatádi Járási Ügyészség a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése miatt emelt vádat egy 45 éves dél-somogyi férfival és két társával szemben, akik úgy szabadultak meg az olajjal, és egyéb veszélyes anyagokkal szennyezett szeméttől, hogy elégették, illetve egy földesút mellet kiszórták.

K.G.

A 45 éves vádlott autószerelő műhelyt üzemeltetett, és az ott keletkező, részben veszélyes hulladéknak minősülő szemetét, a festékes flakonokat, olajos rongyokat, a gépjármű olajszűrőket az ismerőseivel tüntette el. A másik két férfi nála javíttatta az autóit, s megkérte őket arra, hogy a műhely hulladékát adják le. Az autószerelő tisztában volt vele, hogy veszélyes hulladékot a lerakóban nem hagyhatják ott, illetve számolt azzal is, hogy társai a szeméttől illegálisan fognak megszabadulni.

A másik két vádlott elfogadta a felkérést, és a műhelyből 20 zsák szemetet szállítottak el, azonban a hulladékot nem a lerakóba vitték, hanem annak egy részét az egyikük házánál elégették, míg a fennmaradó részt egyszerűen kiszórták egy földesút mellet. A Nagyatádi Járási Ügyészség az autószerelővel és büntetlen előéletű társával szemben felfüggesztett, míg a harmadik, büntetett előéletű férfi ellen végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt. Az ügyben a Nagyatádi Járásbíróság ítéletet hirdetett, a férfiakat bűnösnek mondta ki, és közérdekű munka büntetésre ítélte. Az ügyészség a büntetés súlyosbításáért fellebbezett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában