Elfogták a kaposvári kettős gyilkossággal gyanúsított izraeli férfit

Elfogták a rendőrök Izraelben azt a férfit, akit a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság emberöléssel gyanúsított. A gyanú szerint a férfi két ember halálát okozta Kaposváron, amikor felgyújtott egy lakást 2018-ban.

Sonline

Nemzetközi együttműködéssel fogták el a rendőrök azt az izraeli férfit, akit a somogyi rendőrök két nő halála miatt kerestek már közel három éve.

A rendőrség azután indított nyomozást, hogy még 2018. októberében kigyulladt egy lakás Kaposváron, a Csokonai közben és ketten életüket vesztették. A rendőrség először kizárta az idegenkezűséget, de az eset sokakban gyanút keltett.

A rendőrség az elhunyt fiatal lány külföldi egyetemista barátját kereste, miután gyilkosság elkövetése miatt nyomozásba kezdett. A 32 éves izraeli állampolgár a bűncselekmény után hazájába ment, ahol a helyi hatóságok február 17-én elfogták a gyanúsítottat, miután a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) felvette a kapcsolatot az izraeli rendőrséggel. A gyanúsított férfi kiadatása jelenleg is folyamatban van.

Megkerestük a Somogy Megyei Főügyészséget, ahol úgy tudják, hogy a vádlott február óta az izraeli hatóságok őrizetében van, ami kiadatási őrizetet jelent. Részleteket nem tudtak az elfogásáról. Megkerestük a Kaposvári Törvényszéket, ahol még nem értesültek arról, hogy az ügy milyen fordulatot vett. Május 17-re tűzték ki a tárgyalást, amelyet eddig a vádlott távollétében tartottak volna. Még nem tudják, hogy el kell-e halasztani a tárgyalást a kiadatás miatt, mert ha a tárgyalás megkezdése után hoznák Magyarországra a gyanúsítottat, akkor újra kellene kezdeni a bírósági tárgyalást. Információink szerint bár a kiadatási eljárás zajlik, de ennek végén Izrael akár dönthet úgy is, hogy nem adják ki a gyanúsítottat, ők ugyanis az állampolgáraik védelmére ilyen esetekben nagy hangsúlyt helyeznek. A magyar hatóságok mindenesetre a kiadatásra készülnek.

Szintén nemzetközi összefogással fogtak el ugyancsak a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság által körzött rablással gyanúsított nőt. A rendőrség TOP 50-es listáján szereplő nőt a Kaposvári Törvényszék jogerősen hat év fegyházbüntetésre ítélte, ő azonban az ítélet kihirdetése után elrejtőzött. Miután a hatóságok nem találták, az osztrák rendőrséggel is felvették a kapcsolatot. Őt április 9-én fogták el egy felső-ausztriai kisvárosban. Kiadatásáról később döntenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában