Helyi kék hírek

2021.04.22. 17:40

A terrorelhárítók csaptak le a lengyeltóti rapsicokra

A Terrorelhárító Központ munkatársainak a segítségét kérték a somogyi rendőrök nemrégiben azért, hogy eredményesen fel tudjanak számolni egy helyi orvvadász hálózatot.

K.G.

Még 2021 januárjában Buzsák külterületén a rapsicok engedély nélkül elejtettek egy gímszarvas bikát, a fejét pedig – az értékes trófea reményében – a helyszínen levágták a tetemről.

A hivatásos vadász tetten érte az orvvadászokat, akik elmenekültek a helyszínről, sőt, zsákmányukat is hátra hagyták. A fonyódi rendőröknek később sikerült azonosítani a feltételezett elkövetőket, akiket a Terrorelhárítási Központ munkatársai a napokban elfogtak és előállítottak a fonyódi rendőrkapitányságra.

A lengyeltóti orvvadászoknál tartott házkutatás során több lőfegyvert lőszereket, lőszerhüvelyeket, távcsöveket, hangtompítót, számszeríjat, valamint vadhúst foglaltak le.

A nyomozók egy 52 éves férfit őrizetbe vettek, és orvvadászat bűntettével és lopással gyanúsítják. A 45 éves társát szintén lopás gyanúja miatt hallgatták ki.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában