téves riasztás

2021.04.02. 17:48

Részegen riasztotta a rendőröket tévesen egy fonyódi férfi

Fegyverrel fenyegető fatolvajok miatt riasztotta a rendőrséget egy 39 éves férfi.

Sonline

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságba 2020. november 14-én segélykérés érkezett arról, hogy Fonyód egyik városszéli utcájában tizenhárom személy motorfűrésszel lopja a fát az erdőből. A bejelentő rajtakapta őket, mire a tolvajok puskát fogtak rá, és a lelövésével fenyegették.

A bejelentés hitelességét ugyan cáfolta, hogy a környéken nincs is erdő, de az egyenruhások a helyszínre siettek. A rendőrök az elmondottak nyomait nem észlelték, így megállapították, hogy a bejelentés valótlan, nem történt bűncselekmény. A marcali nyomozók a bejelentőt hatóság félrevezetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, mely során a 39 éves fonyódi férfi elismerte, hogy ittas állapotában találta ki a történetet, mert valahonnan egy motorfűrész hangját hallotta.

A rendőrök befejezték a nyomozást, és eljárás során keletkezett iratokat a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Kaposvári Járási Ügyészség részére.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a valótlan bejelentés következményeire és a 112-es segélyhívószám indokolt használatára!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában