besurranók

2021.05.10. 08:30

A kotyogósért cserébe kiraboltak a nagyatádi asszonyt

Egy 77 éves férfivel szemben indítványozta az ügyészség, hogy felfüggesztett börtönre ítéljék, miután 47 éves társával kiraboltak egy nagyatádi asszonyt.

K.G.

Fotó: Shutterstock

Egy 77 éves, Nagyatád környékén élő összebarátkozott egy 47 éves férfival még 2020 áprilisában. A fiatalabb erőszakos többszörös visszaesőként szabadult a börtönből, ekkor az idősebb befogadta, amíg a környéken házat keres magának.

Azonban a börtönviselt férfinak nem volt pénze, ezért májusában elhatározták, hogy kifosztják a szomszédban lakó idős asszonyt. Felkeresték, beszélgetni kezdtek vele, majd amikor kiderült, hogy az asszonynak elromlott a kávéfőzője, az idősebbik férfi még a saját, használaton kívüli „kotyogósát” is odaadta neki.

A kávéfőzőt az asszony ki akarta fizetni, és ekkor felfedte a vendégei előtt, hogy hol tartja az értékeit. A két férfi az esti órákban visszatért, az idősebbik gyógyszert kért az asszonytól, míg a társa belopózott a házba és elbújt. Amikor az asszony tévénézés közben elaludt, a rejtekhelyről észrevétlenül magához vette a sértett több százezer forintnyi készpénzét.

A tettesek megosztoztak a zsákmányon, majd a fiatalabb el is ment a faluból. A nagyatádi nyomozók azonban gyorsan felderítették az elkövetőket, közben a fiatalabb férfit egy Budapest környéki rablás miatt letartóztatták.

Az idős nőtől lopott összeg egy része is megkerült. Az ügyészség azt indítványozta, hogy a Nagyatádi Járásbíróság ítélje felfüggesztett börtönre a 77 éves férfit kifosztásért, míg társára fegyházbüntetést szabjanak ki.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában