brutális állatkínzás

2021.05.10. 15:52

Embertelen módon kínozta, majd végezte ki kutyáját a kálmáncsai féfi

Akár letöltendő börtönt is kaphat a kálmáncsai férfi a különös kegyetlenségéért

Sonline

A bíróság 1 év 7 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés büntetést szabott ki egy 45 éves kálmáncsai férfival szemben állatkínzás bűntette miatt.

Az ítélet szerint a vádlott tulajdonát képezte egy 6 év körüli keverék kan kutya, melyet kálmáncsai otthonának udvarán tartott. A kutya 2020. szeptember 22-ét megelőzően ismeretlen körülmények között megsérült, ennek következtében fején nyílt seb keletkezett, melyet a vádlott észlelt, azonban állatorvosi ellátásról nem gondoskodott, így gennyes bőrgyulladás, légyálcákkal való fertőződés és vérfertőzés alakult ki.

A vádlott 2020. szeptember 22-én az állatot a házához közeli erdős területre vitte, itt egy fához kötötte, majd élelem és víz nélkül magára hagyta. Ezt megelőzően egy vadásszal szerette volna a kutyát lelövetni, aki azonban megtagadta a kérés teljesítését.

Másnap egy kálmáncsai lakos a kutya nyüszítését meghallotta, és őt kiszabadította: az állat ezután a vádlott szomszédjának udvarára ment, ahonnan a vádlott élettársa hazavitte és egy oszlophoz kikötötte.

A kutya gazdája észlelte, hogy az eb ismét az udvarán tartózkodik, azonban orvosi ellátásról továbbra sem gondoskodott: végül 2020. szeptember 25-én szomszédja értesítette a rendőrséget a szenvedő kutya láttán. A kiérkező rendőrök a kutyát eloldozták, az állat azonban néhány percen belül elpusztult.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott azonban a büntetés enyhítéséért jelentett be fellebbezést, így az ügy a Kaposvári Törvényszéken folytatódik.

Ezek is érdekelhetik