prostitúció

2021.05.11. 13:25

Kattant a bilincs a tiniket futtató bűnbanda tagjain

A vasútállomásnál szólították le a kiszemelt lányokat a kerítők, majd egy panzióban folytatódott a szörnyű történet. A kiskorú lányokat szexmunkára kényszerítette a bűnbanda, amelynek tagjai ellen a Somogy Megyei Főügyészség letartóztatást indítványozott.

Sonline

Két férfinak és két nőnek a letartóztatását, illetve bűnügyi felügyeletét indítványozta az ügyészség. Őket azzal vádolják, hogy kiskorú lányokat bírtak rá, valamint próbáltak meg rábeszélni prostitúciós tevékenységre, továbbá ebben segédkeztek.

A gyanú szerint az egyik nő 2019 nyarán, majd egy évvel később is többször próbálkozott azzal, hogy fiatal lányokat szólított le a kaposvári vasútállomás környékén. A nőt, – akit kitartottság bűntette miatt börtönbüntetésre ítéltek – a „beszervezett” lányt a feltételes szabadlábon lévő férfi gyanúsítotthoz kísért.

Az egyik lány tavaly decemberig „dolgozott” a vádlottaknak, a gyanúsított felügyelete alatt. Egy kaposvári panzió szobájában fogadta a kuncsaftokat és szexuális szolgáltatást nyújtott neki. A cserébe kapott pénzt minden esetben átadta a gyanúsított férfinak, aki abból oldotta meg a sértett ruházását és étkezését. A fennmaradó pénzt pedig saját célra használta fel.

A másik gyanúsított férfi és nő szintén kerítő szerepet töltöttek be a bűnbandában: a sértetteket igyekeztek rábeszélni, de ha arról volt szó szállításban és újsághirdetések feladásában működtek közre.

A kaposvári rendőrök a TEK-kel közös akció során az elkövetőket elfogták és őrizetbe vették. Az ügyészség indítványával egyezően a Kaposvári Járásbíróság nyomozási bírája a férfi gyanúsítottak letartóztatását, míg a nők bűnügyi felügyeletét rendelte el.

A gyanúsítottakat a egy héttel ezelőtt fogták el, amelyről itt írtunk.

A rendőrség videón rögzítette a bűnbanda tagjainak elfogását.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában