üres üvegek

2021.05.18. 15:48

Börtönbe mehet a balatoni részeges betörő

A hatvan éves vádlott addig ivott az általa feltört nyaralóban, amíg a tulajdonos is hazaért. S, ha a nevetséges lebukása nem volna elég, nem sokkal korábban szabadult a börtönből hasonló tettéért. Három napon belül bíróság előtt kellett felelnie tettéért.

Sonline

Hetvenkét órán belül bíróság elé állította a Fonyódi Járási Ügyészség szabálysértési értékre dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt őrizetbe vétele alatt azt a hatvan éves férfit, aki feltört egy balatoni nyaralót. Mint arról beszámoltunk korábban, a többszörösen büntetett előéletű férfi röviddel szabadulása után feltört egy balatonfenyvesi nyaralót, ahol megitta a talált alkoholos italokat. Az italtól elaludt, így talált rá a ház gazdája.

A férfi ezt megelőzően betöréses lopás miatt ült börtönben, ahonnan áprilisban szabadult, hogy aztán néhány héttel később újra elkövesse ugyanazt a hibát.

Az ügyészség közlése szerint a vádlott az épületbe a hátsó nyílászárókat védő zsalut leemelve, majd az ablakot betörve jutott be, ahol napokon át evett és ivott. A fonyódi rendőrök a ház tulajdonosának bejelentésére a férfit a helyszínen elfogták, majd őrizetbe vették.

A Fonyódi Járásbíróság a kedden megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit ezért 1 év 10 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélt. Az ítéletet az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem 3 munkanap gondolkodási időt tartott fenn, ezért – mivel az ítélet nem emelkedett jogerőre – a bíróság az ügyész indítványára a férfi letartóztatását is elrendelte.

A fényképek a nyomozó hatóság helyszíni szemléjén készültek.

Fotó: ügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában