embecsempészet

2021.06.29. 09:28

Egy tucat migránst zsúfolt autójába, majd szalagkorlátnak csapta

Púpra rakta autóját menekültekkel, majd amikor meg akarták állítani, szalagkorlátnak csapta az autó a szír férfi. Aztán elfutott...

Sonline

Az ügyészség embercsempészés és cserbenhagyás miatt emelt vádat azzal a 21 éves szír férfival szemben, aki 11 illegális határátlépőt akart egy személyautóba zsúfolva Ausztriába csempészni.

A vádlottat egy embercsempész hálózat bízta meg azzal, hogy a magyar-szerb határszakaszról illegális határátlépőket szállítson Ausztriába. A megbízók ennek érdekében a vádlott rendelkezésére bocsátottak egy osztrák honosságú személygépkocsit, majd GPS koordináták formájában adták meg azokat a helyszíneket, ahol a csempészett személyeket fel kell vennie.

A vádlott ennek megfelelően 2021 januárjának elején a déli határ közelében összesen 11 személyt – köztük két kiskorút – vett fel a személyautójába, akik közül hárman a csomagtartóban, míg nyolcan az utastérben helyezkedtek el. A férfi ezt követően Ausztria irányába indult, azonban az M7-es autópálya Somogy megyei szakaszán a rendőrök közúti ellenőrzés alá akarták vonni.

Amikor a járőrök ki akarták terelni a vádlott autóját az egyik pihenőhelyre, a férfi úgy tett, mintha eleget akarna tenni a rendőri felszólításnak, és színleg lassítani kezdte az autóját, azonban amikor a rendőrségi jármű megkezdte a kihajtást, hirtelen irányt váltott, gyorsított, és elhajtott Nagykanizsa irányába. A járőrök ezután üldözni kezdték a férfit, aki azonban a balatonszentgyörgyi lehajtónál nagy sebesség mellett elvesztette az uralmát a gépkocsi felett, és a szalagkorlátnak sodródott.

Miután az irányíthatatlanná vált gépkocsi megállt, a vádlott anélkül menekült el a helyszínről, hogy az általa szállított személyek hogylétéről meggyőződött volna, azonban a szerencsés kimenetelű balesetben az illegális határátlépők nem sérültek meg, őket határrendészeti eljárás keretében kiutasították az országból. A gyalogosan menekülő vádlottat még aznap délután lakossági információ alapján elfogták, majd őrizetbe vétele után ügyészi indítványra a bíróság elrendelte a letartóztatását is.

Az ügyészség a Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az azóta is letartóztatásban lévő férfival szemben börtön fokozatú szabadságvesztés, közügyektől és járművezetéstől eltiltás, valamint kiutasítás kiszabására tett indítványt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában