alkoholos hétvége

2021.07.12. 12:11

Ittasan hajtott fának egy ságvári sofőr

Az elmúlt három napban tizenkét ittas sofőrt fogtak a rendőrök Somogyban.

Sonline

Az egyik sofőr szombat délelőtt Siófok belvárosában autózott, amikor elvesztette uralmát a gépkocsi felett, majd lesodródott az útról és egy fának ütközött. Az 50 éves sofőr könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben. A rendőrök a helyszínen szondáztatták a járművezetőt, ami pozitív lett, valamint az is kiderül, hogy korábban már eltiltották a vezetéstől a sofőrt. A ságvári lakos ellen ittas vezetés gyanúja és egyéb közlekedésrendészeti szabályszegés miatt indítottak eljárást.

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés és a bódító szer hatása alatt történő járművezetés negatív hatással van a közlekedés biztonságára és a vezetés minőségére. Szeszes ital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik. Továbbá aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti. A közlekedési szabályok betartásával, kellő odafigyeléssel, türelemmel, toleranciával és egymás iránti felelősséggel megelőzhetők a tragédiák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában