körültekintés nélkül - ám videóval

2021.07.22. 09:31

Kamerák kereszttüzében lopta el a pénztárcát a nagyatádi „mestertolvaj”

Talált egy pénztártárcát, amiből rögtön költeni kezdett a nagyatádi férfi.

Sonline

A Nagyatádi Járási Ügyészség kisebb értékre, több közokirat és készpénz-helyettesítő fizetőeszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás bűntette miatt emelt vádat azzal a 35 éves férfival szemben, aki egy véletlenül a kasszánál hagyott pénztárcát lopott el egy nagyatádi áruházból.

A vádban foglaltak szerint a férfi 2021 márciusában Nagyatádon vásárolt, amikor az üzletben a pénztárnál várakozva észrevette a szomszédos kassza árutároló részén felejtett tárcát.

A vádlott az áruház alkalmazottainak nem jelezte, hogy talált egy őrizetlenül hagyott pénztárcát, hanem kihasználta az alkalmat és a feltűnést kerülve a pénztárhoz hátrált, majd hátra nyúlva a tárcát nadrágjának zsebébe rejtette.

A férfi ezt követően kifizette a megvásárolt árukat és a lopott tárcával együtt távozott.

A sértett pénztárcájában 54.000 forint készpénz, közokiratok ás bankkártya volt, amelyből 22.000 forint térült meg a nyomozás során.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában – büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban – közérdekű munka büntetést indítványozott a vádlottal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában