pedofil

2021.07.06. 11:11

Szexre próbálta rávenni a kislányt a siófoki férfi

Egy 52 éves férfivel szemben emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség lakhatásért szexet kért egy 13 éves kislánytól. A férfit már korábban megbüntették hasonló bűncselekmények miatt, de ez sem tartotta vissza, hogy újra gyerekkel kezdjen ki.

K.G.

Gyermekprostitúció kihasználásának bűntette és szexuális visszaélés miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki ellenszolgáltatásért létesített szexuális kapcsolatot egy 13 éves lánnyal.

A hasonló jellegű bűncselekmények elkövetése miatt büntetett előéletű 52 éves férfi 2020 nyarán több kiskorúval is megismerkedett, akiket a siófoki lakásában gyakran vendégül látott. Az egyik ilyen alkalommal a házigazda felajánlotta az egyik kislánynak, hogy amennyiben szexuális kapcsolatot létesít vele, úgy a lakásba másokat is felvihet.

A férfi a tudatában volt annak, hogy a sértett a tizennegyedik életévét ekkor még nem töltötte be. A lány elfogadta az ajánlatot, de végül 2020 szeptemberében feljelentést tett a férfi ellen, akit a siófoki nyomozók rövid időn belül elfogtak. Ezután a vádlott letartóztatását a Siófoki Járásbíróság elrendelte.

Az ügyészség most azt indítványozta, hogy az azóta is letartóztatásban lévő, különös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben 12 év börtönbüntetést szabjon ki a bíróság, ha beismerő vallomást tesz. Ezen kívül az ügyészség arra is indítványt tett, hogy bíróság a vádlottat végleges hatállyal tiltsa el bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelynek keretében tizennyolcadik életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gondozását vagy gyógykezelését végezhetné.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában