fotók

2021.07.09. 13:55

Több hektáros pusztító lángokhoz is riasztották a somogyi tűzoltókat

Hét szabadtéri tűzhöz riasztották a somogyi megyei csütörtökön. Pár négyzetméteres tűznél és több hektáron pusztító lángoknál is szükség volt az egységek munkájára.

Sonline

Csütörtökön a délelőtti órákban Mesztegnyő külterületén kapott lángra az aljnövényzet körülbelül hatszáz négyzetméteren. A lángok továbbterjedtek egy fásításra és egy tároló épületre is. A marcali hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat és oltották el a tüzet.

Két szakaszon is meggyulladt az aljnövényzet pár négyzetméteren az M7-es autópálya siófoki szakaszán. A város hivatásos tűzoltói avatkoztak be és szüntették meg a veszélyt.

Kaposváron, a Csillag utcában égett a magas füves aljnövényzet. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói rövid időn belül eloltották a száz négyzetméteren lángoló növényzetet.

Bozótos terület lángolt Niklán, a Kossuth Lajos utcában. Egy mintegy kétszáz méter hosszú és negyven méter széles, nehezen járható területen égett a tűz, amely két házat is veszélyeztetett. A marcali és a keszthelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal, csaknem három óra alatt oltották el a tüzet.

Kaposváron, a Cseresznye utcában fékezték meg a tüzet a város hivatásos tűzoltói a délutáni órákban, ahol egy hektáron lángolt az aljnövényzet.

Kigyulladt a tarló csütörtök délután Nagybajom külterületén, a 61-es főút közelében. A kaposvári, a nagyatádi és nagykanizsai hivatásos, a böhönyei önkormányzati, valamint a nagybajomi és a böhönyei önkéntes tűzoltók fojtották el a lángokat. Tizenöt hektár fás, bokros, erdős terület, ugyanekkora kiterjedésű tarló, és további nyolcvan hektáron gabona égett le.

Június 24-e óta tűzgyújtási tilalom van érvényben az egész országban. Ez azt jelenti, hogy tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek 200 méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában