örjöngő düh

2021.08.24. 09:50

Ámokfutásában büntetőfékezett, verekedett és rongált a kaposvári útonálló

Régi westernfilmek postakocsi rablását idézhette, mikor a gyerekével a hátsó ülésen ámokfutásba kezdett a kaposvári férfi. Mert kilöttyent a kávéja...

Sonline

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a 42 éves kaposvári férfival szemben, aki ámokfutásba kezdett amiatt, mert az előtte haladó autós fékezése miatt utasának kiborult az üdítője.

A vádlott két utast – köztük egy kiskorú gyermeket – szállítva közlekedett a sértett gépkocsija mögött Kaposvár egyik négysávos útján, amikor a sértett észlelte, hogy a megengedett legnagyobb sebességet túllépte, ezért fokozatosan fékezve lassítani kezdte az autóját. A vádlottnak emiatt a személygépkocsijával szintén fékeznie kellett, amitől az utasánál levő ital kiborult. A vádlott emiatt ideges lett, majd a záróvonalon áthaladva, káromkodva a sértett mellé hajtott és megállásra szólította fel.

Miután a sértett ennek nem tett eleget a vádlott megelőzte, majd „büntetőfékezett” előtte, végül egy körforgalomba érve, gépkocsijával keresztbe fordulva megállásra kényszerítette a sértettet. A vádlott ekkor az autójából kiszállva a sértetti gépkocsihoz ment, annak ajtaját feltépte, a sértettet ököllel arcon ütötte, majd olyan erővel csapta be a gépkocsi ajtaját, hogy a jobb oldali első ülésébe szerelt oldallégzsák kinyílt.

Az ügyészség a Kaposvári Járásbírósághoz benyújtott vádiratában a férfival szemben a felfüggesztett börtönbüntetés, pénzbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabására, valamint a vádlott pártfogó felügyeletének elrendelésére tett indítványt.

A fotó a Kaposvári Rendőrkapitányság utólagos helyszíni szemléjén készült arról, hogy a vádlott gépkocsija (melyet egy rendőrségi gépjármű helyettesített) miként kényszerítette megállásra a sértett autóját. Ez szolgálta illusztrációnk alapját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában