lebukott

2021.08.13. 08:44

Meglopta az idős nőt a szociális gondozó

Elítéltek egy 48 éves szociális gondozót, mert meglopta az ápoltját. A Kaposvári Járási Ügyészség barcsi kirendeltsége folytatólagosan elkövetett kifosztás bűntette miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé.

K.G.

Fotó: Shutterstock

A vádlott 20 éve dolgozott egy szociális otthonban, ahol rendszerint éjszakai műszakban gondozói munkakört látott el. 2021 márciusában az éjszakai órákban bement a 84 éves, mozgáskorlátozott sértett lakrészébe, majd miután meggyőződött arról, hogy az idős asszony alszik, a táskájából kivett 30 ezer forint készpénzt. A vádlott ezután ugyanilyen módon 2021 júliusában még kétszer vett el pénzt az idős nőtől, akitől így 45 ezer forintot zsákmányolt összesen. A szociális otthon vezetője az idős sértett bevonásával csapdát állított az elkövetőnek. Elhelyeztek két 5 ezer forintos bankjegyet, amelyek sorszámait előzetesen felírták. A vádlott a korábbiakhoz hasonlóan ezt a pénzt is elvette az idős asszonytól, azonban végül ez lett a veszte, mivel a nála fellelt pénz ellenőrzése alapján bebizonyosodott, hogy ő fosztja ki rendszeresen a sértettet. A Barcsi Járásbíróság ítéletében bűnösnek mondta ki a nőt, és 1 év 10 hónap börtönbüntetést szabott ki, melynek végrehajtását 4 évi próbaidőre felfüggesztette. Az ítélet ellen az ügyészség súlyosbításért, vagyis végrehajtandó szabadságvesztés kiszabásáért jelentett be fellebbezést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában