hétköznapi hőstettek

2021.08.30. 15:40

Öngyilkos az autópályán, rosszul lett kerékpáros – rendőrök mentettek életet

Nem akármilyen körülmények között álltak helyt a hivatásos állomány legjobbjai!

Sonline

A kaposvári egyenruhások, Bokor Richárd főtörzsőrmester és Benke Flóra őrmester 2021. augusztus 28-án este a belvárosban teljesítettek járőrszolgálatot. Az éjszaka folyamán a buszpályaudvar közelében látták, ahogy egy kerékpárja mellett álló személy egyszer csak összeesik. A páros a férfi segítségére sietett, aki elmondani már nem tudta, hogy mi történt vele. Pár másodperc múlva a légzése és a pulzusa is leállt. Az egység segítséget kért a helyszínre, melyre leggyorsabban Papp Gergely törzsőrmester és Jáger Odett őrmester reagáltak.

A négy rendőr a mentőszolgálat mentésirányítójának iránymutatásával, 23 óra 37 perctől 23 óra 50 percig felváltva végzett mellkaskompressziót, és biztosította a légutakat szabad átjárását. Az ekkor érkező mentősök végül éjfél után 20 perccel, egy sikeres újraélesztés után szállították kórházba az 56 éves kaposvári lakost.

 

 

Másnap, azaz 2021. augusztus 29-én, délután 14 óra 46 perckor pedig egy hölgy sietett a balatonlellei körzeti megbízottak, Sárközi Kornél főtörzsőrmester és Penczu Máté őrmester autójához. Azért kérte a segítségüket, mert az útszakasz végén, az M7-es autópályán átívelő felüljáró peremén egy idős férfi állt, feltehetően öngyilkossági szándékkal. Az egyenruhások pillanatok alatt, még éppen időben értek a helyszínre, ahol a férfi már a korlátot is elengedve készült az ugrásra. A rendőrök nem haboztak, az elkeseredett balatonlellei lakost karjánál és mellkasánál fogva húzták vissza a korlát biztonságot jelentő oldalára. A mentőszolgálat munkatársai a 77 éves férfit a helyszínen megvizsgálták, majd kórházba szállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában