balatoni nyár

2021.09.07. 10:10

Kevésbé volt bűnös hely idén a Petőfi sétány

Mérleget vont a rendőrség a siófoki Petőfi sétányon az idén nyáron történtek után.

K.G.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság adatai szerint a nyári hónapok statisztikai adatai megnyugtatóan alakultak, annak ellenére, hogy ezen a 600 méternyi szakaszon egy forgalmasabb nyári napon több tízezer ember is megfordul. Amíg 2016-ban június eleje és augusztus vége között 74 bűncselekményt regisztráltak, addig az idén 49-et. Ebből 28 esetet már felderített a rendőrség. A fenti időszakban a 92 napból 61 olyan nap volt, amikor nem történt, illetőleg nem jutott a hatóság tudomására bűncselekmény.

A jogsértő magatartások nagyobb részét 17 garázdaság és 8 testi sértés képezte, melyek elkövetőit szinte kivétel nélkül azonosították. Lopás miatt 14 eljárás indult, ám a többségük a vagyonvédelmi tanácsok megfogadásával megelőzhető lett volna. A felügyelet nélkül hagyott, vagy éppen ottfelejtett táskák, pénztárcák és mobiltelefonok könnyű prédát jelentettek még az alkalom szülte tolvajok számára. Kábítószer-kereskedelem miatt egy esetben, kábítószer birtoklása miatt pedig mindössze két esetben kellett intézkedniük a rendőröknek. Az elkövetők kilétét ezekben is felderítette a rendőrség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában