elkapási

2021.10.17. 11:26

Megint ketten jogsi nélkül autóztak

Velük együtt már három jogsi nélkül közlekedőt fogtak el a somogyi rendőrök ezen a hétvégén. A szabályszegők kedvét az sem veszi el, hogy május óta szigorúbb a törvény a renitensekkel.

Sonline

rendőrség

Forrás: Origo

Szombat reggel Tikos külterületén igazoltattak a balatonkeresztúri körzeti megbízottak egy tehergépkocsi-vezetőt és megállapították, hogy nem rendelkezett vezetői engedéllyel, mert a Kaposvári Járásbíróság korábban eltiltotta a vezetéstől. A rendőrök az 57 éves balatonberényi férfit előállították a Marcali Rendőrkapitányságra.

A kaposvári körzeti megbízottak is elfogtak egy férfit, aki jogosítvány nélkül ült volán mögé. A tószentgyörgyi 29 éves autóst Kaposújlakon igazoltatták szombat délután. Gyorsan kiderült, hogy jogosítvány nem is lehetett volna nála, hiszen a Kaposvári Járásbíróság eltiltotta a vezetéstől. Az egyenruhások a férfit előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra.

Mindkét férfit járművezetés eltiltás hatálya alatt vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy a hatályba lépett szigorítás alapján 2021. május 14-étől bűncselekménynek minősül a korábban szabálysértésnek minősülő, eltiltás hatálya alatti járművezetés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában