fejlemény

2021.10.26. 10:45

Eldőlt: Izrael kiadja a kaposvári kettős gyilkosság vádlottját!

Tovább folytatódik a barátnőjét és annak édesanyját kegyetlenül meggyilkoló izraeli férfi pere. Sőt fejlemény is van az ügyben!

Kovács Gábor

Döntés született arról, hogy Izrael kiadja azt a 32 éves, arab származású férfit, akit azzal vádolnak, hogy 2018 októberében féltékenységből tüzet okozott, és megölte szerelmét, egy 21 éves egyetemista lányt és annak édesanyját a kaposvári Csokonai utcában. Az ügy tárgyalása kedden folytatódott a Kaposvári Törvényszéken. Vadócz Attila bíró ismertette, hogy az Igazságügyi Minisztérium friss közlése szerint Izraelből levél érkezett, melyben az ottani hatóságok arról adtak tájékoztatást, hogy elrendelték a férfi a kiadatását, ám a vádlott 30 napig fellebbezhet a döntés ellen. Így valószínű, hogy legalább egy fél évig még biztosan nélküle tárgyalnak. A törvényszéken újabb tanúkat hallgattak ki.

– Én rúgtam be a bejárati ajtót! Belülről volt benne a kulcs, a társam elfordította – idézte fel a történteket a bíróság előtt a tűzoltósági szolgálatparancsnok. – Belépve csak húsz centit láttunk előre a kormos füstben. Nem szokványos, inkább megdöbbentő volt, hogy két holttest volt, két tűz, két szobában. A két szoba között egy csukott, sértetlen faajtó, előtte szárító, rajta ép ruhákkal. Nyilvánvaló, hogy a két tűz között nem volt kapcsolat.

A helyszínen járt tűzoltók vallomása arról szólt, hogy a teljesen összeégett holttestek békésen feküdtek, mintha álmukban érte volna őket a halál, pedig a füstmérgezés elől általában menekülni szoktak. A férfi meztelenül kiabált az erkélyről, de nem volt rajta koromnyom, tehát valószínűleg nem próbálta menteni az áldozatokat.

– Nem akarta a lánya mellett látni ezt az embert! – jelentette ki tanúként az anya barátnője és kolléganője. – Móni nem szerette a gyertyákat, füstölőket, sőt rettegett tőlük...

Az anya rosszallta a lánya kapcsolatát, mert az arab férfi arrogáns és veszekedős volt. Senki sem tudta, hogy miből él, de nem szállt be a költségekbe, még az étel árát sem fizette. Bár amikor Magyarországon volt, mindig a barátnőjénél aludt, egészen a végzetes napig. Nem tetszett neki, hogy Krisztinának, a vidám, mosolygós, barátkozós kaposvári lánynak sok ismerőse van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában