fotók

2021.10.27. 09:59

Mindenük odalett a kaposszerdahelyi tűzben

Kigyulladt egy présház a kaposszerdahelyi Petőfi utcában, a benne lakók szinte mindene a lángok martlékává vált. A településen gyűjtést szerveztek a szerencsétlenül járt család számára.

Sonline

 

Teljes terjedelmében égett egy körülbelül tíz négyzetméteres lakóházként is használt présház kedd délután Kaposszerdahelyen, a Petőfi Sándor utcában.

A kaposvári hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt egy PB gázpalack is felrobbant az épületben.

A tűzoltók három vízsugárral körülhatárolták, majd eloltották a tüzet. A házban hárman laktak, akiknek a tűzesetet követően a település önkormányzata biztosít átmenetileg lakhatást.

Prépost László, polgármester közösségi oldalán hívta fel a helybéliek figyelmét, hogy aki teheti, segítsen a szerencsétlenül járt családnak. – Kaposszerdahely Községi Önkormányzat nem hagyja magára lakosait. A hírben érintett személyek mindannyian dolgoztak már nálunk, tettek Kaposszerdahelyért annyit, hogy most, amikor segítségre szorulnak, akkor mi is segítsünk rajtuk – fogalmazott bejegyzésében a polgármester. Elmondta: egy nap alatt nagyon sok felajánlás érkezett, többek között hűtőszekrény, ágy és kályha is.

Az önkormányzat katasztrófahelyzetre fenntartott ingatlanában szállásolták el a családot. A polgármester elmondta: a falu összefogott, hogy segítsenek nekik. Aki még szeretne, az önkormányzatot vagy Prépost László polgármestert felkeresve elsősorban tartós élelmiszerrel, valamint evőeszközökkel, edényekkel segítheti a családot.

Fotók: SMKI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában